Europa

Wiadomości

Napędy elektryczne AUMA przeznaczone do pracy w ciągłym zanurzeniu

14.09.2023

AUMA nauczona ponad 50 letnim doświadczeniem wie, że wysoka klasa szczelności IP w połączeniu z bardzo dobrym zabezpieczeniem antykorozyjnym gwarantują wieloletnią trwałość i niezawodność pracy napędów. Dlatego też od kilkunastu lat produkujemy zarówno napędy jak również przekładnie w standardzie IP68, bo każde urządzenie jest tak trwałe jak jego najsłabsze ogniwo. Takie wykonanie umożliwia pracę napędu w zanurzeniu do 8m przez 96 godzin. Okazuje się jednak, że rynek oczekuje czegoś więcej, napędów które mogą pracować dłużej i na większej głębokości. Dlatego też wychodzą naprzeciw potrzebom klientów wprowadziliśmy napędy do ciągłej pracy w zanurzeniu do 60m. Takie wykonanie ma zastosowanie w miejscach, gdzie niekoniecznie napęd pracuje w ciągłym zanurzeniu, ale również w miejscach gdzie poziom wody może pojawiać się okresowo i niespodziewanie - na przykład w komorach, gdy podnosi się poziom wód gruntowych, czy też w wyniku gwałtownych ulew które pojawiają się coraz częściej i co roku nabierają na sile. W ofercie posiadamy całą gamę napędów w wykonaniu podwodnym (UW) poczynając od: napędów stałoprędkościowych z serii SA-UW dla zasuw, zastawek jaki i SQ-UW do przepustnic, zaworów napędów zmiennoprędkościowych serii SAV-UW i SQV-UW napędów regulacyjnych SAR-UW, SQR-UW, napędów stało i zmiennoprędkościowych w wykonaniu przeciwwybuchowym SA(V)Ex- UW, SQ(V)Ex-UW przekładni ślimakowych GS, kątowych GK oraz walcowo-czołowych GST. Napędy nie wymagają konserwacji, przez co mogą pracować pod wodą przez wiele lat w trybie ciągłym. Ponadto zastosowanie napędów AUMA nie grozi skażeniem środowiska, w którym pracują, dlatego też są przyjazną dla środowiska alternatywą wobec stosowanych obecnie napędów hydraulicznych. Team AUMA Polska Sp. z o.o.

Napędy elektryczne AUMA przeznaczone do pracy w ciągłym zanurzeniu

14.09.2023